422549085 408775981915901 3821795719146456339 n

Το σχολείο μας συμμετείχε με εισήγηση στο 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Οι μαθήτριες και οι μαθητές παρουσίασαν ένα Ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα και προσέγγισαν την έννοια της ενεργούς πολιτειότητας μέσα από ένα βιωματικά εργαστήρια και ποικίλες δραστηριότητες που έγιναν εντός και εκτός της σχολικής αίθουσας.

Η έννοια “ταυτότητα” από την σκοπιά της Κοινωνικής ψυχολογίας, η έννοια “μετάβαση” (αναπτυξιακή ψυχολογία) και η έννοια “μνήμη” (γνωστική ψυχολογία) υφάνθηκαν με τα στοιχεία που συναπαρτίζουν την Ταυτότητα, τη Μετάβαση και τη Μνήμη της πόλης (Γιάννενα) που διαβιούν τα παιδιά και οι αυριανοί πολίτες.

synedrio

Η διερεύνηση του ποιος/α είμαι (ταυτότητα) οδήγησε στην ενεργό δράση τους μαθητές/τριες και υλοποίησαν την ιδέα να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό τουριστικό οδηγό της πόλης των Ιωαννίνων για άτομα με προβλήματα όρασης!

Δανείζουν τη φωνή τους σε μια μετάβαση δική τους – από την παιδικότητα στην εφηβική ηλικία – και γίνονται ενεργοί πολίτες. Βιώνοντας τον εθελοντισμό και την ευθύνη τόσο απέναντι στον εαυτό τους όσο και απέναντι στους άλλους!

Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά της Ε τάξης και της ΣΤ΄τάξης του 12ου Δημοτικού Σχολείου και τους ευχόμαστε υγεία (σωματική και ψυχική) και δημιουργικότητα!

Συγχαρητήρια Θερμά!